Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπίτ Μπαζάρ (Και γιατί το αγαπάμε!)


Σίγουρα δεν είναι είναι ένας από τους ευκολότερους προορισμούς, ειδικά όταν δεν έχει πάει κανείς από την παρέα ή βρίσκεται κάποιος για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να κάνει για λίγο τον εξερευνητή ανάμεσα στα στενά της Ολύμπου και της Φιλίππου.

Με λίγη τύχη όμως, μια δυο οδηγίες από ντόπιους και τεντώνοντας τα αυτιά, η ιστορική πλατεία που βρίσκεται πλέον κρυμμένη ανάμεσα σε οικοδομές σύντομα αποκαλύπτεται! Συνήθως η εντύπωση που κάνει στους περισσότερους είναι θετικότατη.



Ο λόγος είναι το κέφι και η ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζουν το Μπίτ Μπαζάρ. Μπορεί να μην έχει τα εστιατόρια που μπορεί να βρεί κανείς στην Άθωνος ή να είναι τόσο προσεγμένο και τουριστικό όσο τα Λαδάδικα, αποπνέει όμως το δικό του στυλ και χαρακτήρα.

Γενικά επικρατεί μια πιο φιλική διάθεση με πολλά όμορφα διακοσμημένα μικρά μαγαζάκια να κλέβουν την παράσταση, μέσα στην πλατεία αλλά και στην Ολύμπου.
Τα περισσότερα προσφέρουν χύμα κρασί, ρετσίνα ή και μπύρα, ενώ από το μενού δεν λείπει το τσίπουρο και οι διάφοροι μεζέδες. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ταβέρνες οι με κανονικό μενού για όσους επιθυμούν κάτι παραπάνω, ενώ για όσους επιθυμούν αυθεντική sangria και νόστιμα tapas το "La enye" θα γίνει σίγουρα ο αγαπημένος σας προορισμός!

Το όλο μέρος είναι ιδανικό για χαλάρωση, έχοντας ίσως έναν περισσότερο "παρεϊστικο" χαρακτήρα που σηκώνει ένα ποτηράκι παραπάνω και λιγότερη τυπικότητα! Ίσως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η φοιτητική κοινότητα της πόλης το "τιμάει" χρόνια τώρα.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα!


Διαβάστε περισσότερα για το Μπίτ Μπαζάρ και την ιστορία του!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
UA-49967199-1